Wat is de juiste kinderdagverzorging voor mijn kind?

Wat is de juiste kinderdagverzorging voor mijn kind?

Wat is de juiste kinderdagverzorging voor mijn kind?

21 december 2017
 Categorieën:
Kinderverzorging, Blog


Wat is de juiste kinderdagverzorging voor mijn kind?

Er komt misschien een tijd dat je op zoek moet naar een dagopvang van je kindje of kinderen omdat de huidige situatie is veranderd. Je hebt een leuke baan gevonden, gaat (weer) studeren of gewoon omdat je het een pluspunt vindt voor de ontwikkeling van je kind. Het is belangrijk om de juiste vorm van opvang te vinden en om jezelf goed te informeren over de verschillende soorten van kinderopvang.

Onder kinderdagverzorging vallen meerdere opties. Zo heb je kinderdagverblijven ,de peuterspeelzaal, een gastouder of naschoolse opvang.Officieel valt het oppassen van opa of oma of de moeder van een vriendje niet onder de noemer dagopvang,maar kan zeker en goede optie zijn.De keuze is uiteraard ook afhankelijk van de leeftijd van het desbetreffende kind. Voor welke soort kinderdagopvang je ook kiest, het belangrijkste is dat jij je kind met een gerust hart achterlaat en je zoon of dochter een hele fijne dag of dagdeel heeft.

Gastouderopvang

Bij een gastouderopvang is de formule dat een vader of moeder kinderen van andere ouders thuis opvangt en daar een vergoeding voor krijgt. Deze mensen zijn vaak verbonden aan een gastouderbureau, maar dat is niet verplicht. Gastouders zijn volledig verantwoordelijk voor de kinderen tijdens hun aanwezigheid. Check van te voren of de gastouder of het bureau geregistreerd staat bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuteropvang (LRKP).

Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of kindercentrum

Kinderen met een leeftijd van 0 tot vier jaar oud kun je naar een kinderdagverblijf brengen. De eerste jaren zijn heel erg belangrijk in de ontwikkeling van een kind en een kinderdagverblijf kan deze levensfase van ontdekken, verkennen, leren en proberen heel goed ondersteunen. Het is natuurlijk ontzettend leuk om dit met leeftijdsgenootjes te doen, die elkaar zullen stimuleren en prikkelen in het ontdekken van de wereld.Bij een kinderdagverblijf kunnen kinderen over het algemeen van s'ochtends vroeg tot in het begin van de avond verblijven. Dit in tegenstelling tot een peuterspeelzaal. Deze vorm van kinderdagverzorging is gericht op peuters (leeftijd van twee tot vier jaar) die heerlijk met elkaar kunnen spelen gedurende één tot vier dagdelen per week. Een variant op de peuterspeelzaal is een kindercentrum.Hier zijn de openingstijden veel ruimer en kun je als je een betaalde baan hebt aanspraak maken op kinderopvangtoeslag van de overheid.Bij een kindercentrum loopt de leeftijd tot 12 jaar omdat hier ook de kinderen naartoe gebracht worden die gebruik maken van de naschoolse opvang. Bereikt je kind de leeftijd van vier jaar, dan gaan ze namelijk naar de basisschool en zul je misschien weer gebruik willen maken van deze vorm van kinderdagverzorging.

Voor meer informatie spreek met Little Jungle.

Over ons
Kinderdagverblijven de blog

Hallo, ik ben Bianca. Toen ik twee jaar geleden zwanger was, moesten wij beslissen over welk soort kinderopvang wij wilden hebben voor ons kindje. Er is veel mogelijk: er zijn kinderdagverblijven, gastouders, etc. Wij kwamen al snel tot de conclusie dat een kinderdagverblijf onze voorkeur had. In deze blog wil ik jullie vertellen over hoe wij tot deze conclusie zijn gekomen. Ik wil jullie ook vertellen over de voor- en nadelen (in mijn ogen) van kinderdagverblijven en natuurlijk vertel ik jullie ook over hoe mijn kinderen (het zijn er inmiddels twee!!) het daar vinden en wat zij elke dag meemaken. Ik hoop dat ik jullie op deze manier kan helpen bij het maken van jullie keuze als jullie zwanger zijn! Veel leesplezier!

Zoeken
Archief